Prostat ilaçları, iyi huylu prostat hastalığının geçici tedavisinde hastanın şikayetlerini gidermek için kullanılan ilaçlardır. Her prostat büyümesinde mutlaka cerrahi tedavi yani prostat ameliyatı gerekmez. Hastanın şikayetleri hafif derecede ise ilaç tedavi de uygulanabilir. İyi huylu prostat büyümesinde tedaviye karar vermede hastanın şikayetleri ve bu şikayetlerin hastanın yaşam kalitesini bozma derecesi önemlidir.
Uluslararası semptom skorlaması (IPSS) denilen bir form, hastanın şikayetlerinin şiddetini anlamada doktora yardımcı olmaktadır. İyi huylu prostat büyümesinde tedavi seçenekleri, hastanın takip edilmesi, ilaç tedavisi ve cerrahi tedavi olarak üç gruba ayrılır.
Prostat İlaçları Nelerdir?
Birinci grup ilaçlar Alfa Blokörler olarak bilinen ilaçlardır. Xatral, Flomax bunlara örnek olarak verilebilir. Bu ilaçlar prostat ve mesane boynundaki düz kasları gevşetir. Böylece mesane çıkım direnci düşer yani idrar daha rahat dışarıya çıkabilir.
Alfa blokörler kendi aralarında üç dört guruba ayrılır. Hemen hepsinin tedavi edici etkisi aynıdır. Ancak yan etkileri yani istenmeyen etkileri birbirinden biraz farklıdır. Örneğin bu ilaçlardan bir grubu, boşalma sırasında meninin dışarı fışkırmasını engeller. Ama bu grubun en önemli avantajı ise tansiyon düşüklüğüne neden olmamasıdır.
Diğer bir alfa blokör ilaç grubu ise, tansiyonu daha çok düşürürken, menin dışa fışkırmasını daha az engeller. Bu nedenle genç ve cinsel aktif prostat hastalarında bu grup alfa blokör ilaçlar tercih edilebilir.
Prostat büyümesinde kullanılan ikinci grup ilaçlar 5-Alfa Redüktaz İnhibitörleri adı verilen ilaçlardır. Bu ilaçlar erkeklik hormonu olan testosteronun daha aktif olan formuna dönüşmesini engeller. Kullanılmaya başlandıktan yaklaşık 6 ay sonra prostat hacmini %50 oranında küçültür. Prostatı 40 gramın üzerinde olan hastalarda daha etkilidir. Yani küçük prostatlarda bu ilaçlar çok etkili olmaz. Yine bu gurup ilaçlar uzun süreli kullanıldığında kan PSA düzeyini yarı yarıya düşürür. PSA düzeyi prostat kanseri taramasında kullanılan önemli göstergedir. Bu yüzden hastalara bu grup ilaç kullanıp kullanmadıkları mutlaka sorulmalıdır.
Prostat İlaçları İsimleri Nelerdir?
İlerleyen yaşlarla birlikte görülme sıklığı artan prostat büyümesinde kişilerin yaşam kalitesi ciddi şekilde bozulmaktadır. Prostat büyümesinin tedavisinde alfa blokörler ve 5-alfa redüktaz inhibitörleri yaygın olarak kullanılmaktadırlar.
Alfa Blokörler
Bu gruptaki ilaçlar prostat ve mesane boynundaki düz kasları gevşeterek prostatı yumuşatır. Böylece idrar çıkışı daha rahat olur. Bu ilaçlar;
Alfuzosin (Xatral®)
Terazosin (Hytrin®, Teranar®, Teraumon®)
Doksazosin (Cardura®, Doksura®, Kardozin®)
Tamsulosin (Tocas®, Flomax®, Florprost®, Üromax®)
Tamsulosin, prostat büyümesinin tedavisinde kullanılan kullanılan bir ilaçtır. Etkisini prostat ve mesane boynundaki kasları gevşeterek gösterir. Prostat ve mesane boynundaki düz kasların gevşemesi, idrarın mesaneden çıkışını ve kişinin idrar yapmasını kolaylaştırır. Tamsulosin alfa bloker grubu bir ilaçtır. İçeriğinde tamsulosin bulunan ilaçlardan bazıları Flomax MR, Tocas ve Üromax’dır.
Silodosin (Urorec®)
5-Alfa Redüktaz İnhibitörleri
Finasteride (Proscar®, Prosterid®, Dilaprost®)
Dudasteride (Avodart®)
Prostat İlaçlarının Yan Etkileri Nelerdir?
Prostat büyümesinin tedavisinde kullanılan alfa blokörler, yukarıda da bahsettiğim gibi, prostat bezinde bulunan düz kaslar üzerine etki ederek, onların gevşemesini ve idrar kanalının genişlemesini sağlar. Bu ilaçların etkisi hızlı başlar, ancak ilaç kullanıldığı sürece etki eder, ilaç kesildiğinde etkisi kaybolur. Bu grup ilaçlar prostat büyümesini tedavi etmez, sadece şikayetleri giderirler.
Bu ilaçlar genellikle günde 1 kez gece yatmadan önce kullanılır. Bu ilaçlar içindeki etkin maddeye göre 4 gruba ayrılır, hemen hemen etkinlikleri aynı olup sadece yan etkileri farklıdır. Bu ilaçların en sık görülen yan etkileri; baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, tansiyon düşüklüğü, nefes darlığı, meninin geri kaçması veya azalmasıdır.
5-Alfa-Redüktaz İnhibitörleri, erkeklik hormonu olan testosteron üzerine etki ederek, prostatın küçülmesini sağlar. Bu gruptaki ilaçların, etkilerinin görülmesi için en az 3-6 ay gibi bir süre kullanılmaları gerekir. Prostatın 40 gr’dan daha büyük olduğu durumlarda daha etkilidirler.
Bu grup ilaçların yan etkileri; cinsel isteksizlik, iktidarsızlık, memelerde büyüme ve hassasiyet ve sperm sayısında azalmadır. Ayrıca bu gruptaki ilaçlar prostat kanseri tanısında kullanılan kan PSA düzeyini düşürmektedirler. Bu ilacı kullanan hastaların kan PSA değeri, 2 ile çarpılarak değerlendirilmelidir.
Prostat İlaçları İktidarsızlık Yapar Mı?
Prostat tedavisinde kullanılan iki grup ilaçtan alfa blokerlerin (alfuzosin, doksazosin, tamsulosin, terazosin) sertleşme, cinsel isteksizlik gibi cinsel fonksiyonlar üzerine olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Hatta bazı çalışmalar, prostat şikayetlerini düzeltmelerinden dolayı, bu grup ilaçların cinsellik üzerine olumlu yönde katkıda bulunduğu gösterilmiştir. Ancak bu ilaçlardan özellikle alfuzosin grubu ilaçlar, meninin dışarı değil idrar kesesi içine doğru fışkırmasına neden olur. Buna tıp dilinde retrograd ejekülasyon adı verilir.
Prostatı küçülterek etki eden 5-Alfa Redüktaz İnhibitörleri (dutasterid, finasterid) ise cinsel isteksizlik ve sertleşme sorununa neden olabilir. Daha detaylı bilgi için tıklayın…
43 yanıt
Prustata ne iyi gelir ne yemeliyiz
Prostat büyümesi ya da iltihabı olan kişilerin aldıkları gıdalara dikkat etmeleri gerekir. Özetlemek gerekirse; prostat ve idrar kasesini tahriş edecek gıdalardan uzak durmakta fayda vardır. Peki nedir bu gıdalar? Aşırı kahve, çay, alkollü içecekler, asitli içecekler, acılı ve yoğun baharatlı gıdalar idrar kesesi ve prostat üzerinde tahriş edici etkiye sahiptir.
Prostat büyümesi olan hastalar ne yemeliden ziyade ne yememeli? Acı ekşi, baharatlı, asitli gıdalardan uzak durmalı. Bunlar prostat bezini tahriş ederek şişmeye neden olur. Genel olarak prostat sağlığı açısından domates, kabak çekirdeği ve brokoli gibi gıdalar iyidir.
Gerçekten çok faydalı bir bilgi. Paylaşımınız için teşekkürler.
Beğendiğinize sevindim.
Hocam merhaba, benim prostatım 15 gram çıktı. Prostat ile ilgili vermiş olduğunuz tüm belirtiler ben de var. 3 defa doktora gittim. ilaç tedavileri uyguladılar. Bu arada flowmeter testim 2 nin altında doktorum ameliyatlık olduğumu söyledi. yaşım(52) dan dolayı ameliyat etmeyeceğini. Eğer ameliyat edersem bir sürü sorunlarım olacağını söyledi.
Kullandığım ilaçlar xatral (2 ay) Ürorec (15 gün) şimdi ise Tamprost a başladım. Bu ilaçların ben den yan etkisi, cinsel yönden. Xatralda isteksizlik, serleşmeme, Ürorec de ise hiç boşalamamam meninin çıkmaması.
Sorum şu: Hep prostat büyümesi ile ilgili ilaçlar var. Hangi ilaçlar kullanılır. gecede 5 defa bazen 6 defa tuvalete çıkıyorum. Sabahları yorgun kalkıyorum. Ne yapılması gerekiyorsa yaptırtmak istiyorum
. İlaçların kullanma sürelerinin az olduğunu biliyorum fakat bu yaşta psikolojik olarak beni yıktı, bu ilaçlar. İlişkiye girmek istiyorum ama ereksiyon olamıyorum olsam da devamlı olmuyor. Sertleşme çok olmuyor.
saygılaımla
Öncelikle geçmiş olsun. Yaşınız genç. Prostat hacminiz 15 gr, yani küçük sayılır. Öncelikle şikayetinizin nedeninin prostat büyümesinden olup olmadığının tam olarak ortaya konulması gerekir. Çünkü prostat büyümesi dışındaki bazı durumlarda benzer şikayetlere neden olabilir. Üretra darlığı, aşırı aktif mesane gibi hastalıklarda da benzer şikayetler olabilir. Gece rahat uyuyamadığınız için de sabah yorgun kalkıyorsunuzdur muhtemelen. Farklı zamanlarda ve en az 2 defa üroflowmetri testi (idrar akım hızının ölçülmesi) ile birlikte işedikten sonra idrar kesesinde artık idrar kalıp kalmadığına bakılması lazım. Akım hızının 15 ve üzerinde olması lazım normalde. Ayrıca yaşınız genç olduğu için mutlaka ÜRODİNAMİ testinin yapılması şart. Bu teste, idrar kasesinin sinirleri, kapasitesi ve istem dışı kasılmalarının olup olmadığına bakılır. Bütün bunlar yapıldıktan sonra tedavinin planlanması gerekir. Tekrar geçmiş olsun.
Merhaba hocam Ben Makedonyadan yazıyorum hocam ben Terazosin 5mg kullanıyorum geceleri okadar sik idrara kalkmıyorum 2 ve ya 2 defa ama gunduz daha fazla daha da sık çıkıyorum her 15 veya 30 dakikada bir bu genelde kisin fazla oluyor yazın okadar değil benim yaşım 48 hocam 38 yaşında bel fıtığı patlaması oldu ve ozamndan bu yana prostat büyümesi var son yaptığım ultrason 39 ml cm diye bizde yazıyorlar PSA ise 1 50 ve bu ilaci 10 yıldır kullanıyorum 2015 yılından beri belnfitigi Ameliyatı oldum ilk ameliyatı Almanyada yaptılar ama.idrar olayı ve büyük abdest durumu aynı ilk baştan belde patlama zaman nerog hastanesinde kalmıştım 21 ilk başta idrarın hissetmiyorum büyük te öyle ameliayatn sonra idrada değişiklik olmadı büyükte te aynı çıkamıyorum ve laksativ ilaclari ile büyük abdest icikiyordum hala öyle.Almanyada urinodinamik yapıldı mesaneyi su ile doldurdular ama.neyazik 1000 ml suda yani 1 kiloluk suda ben ancak idrarın olduğunu hisediyormusum.ve idrarın yap dedi doktor ben de zor ile yapmaya çalıştım akisi çok az nerde ise hiç ve doktor giyunin odama gelin dedi gitim hocam ve bana bu durumu anlatı belden kaynaklanan bisey bu dedi ve mesane de baya büyüklük var dedi size mecburen sistastomi takmamiz lazım karnımdan girdiler ve 6 ay dene amaçlı sonradan çıkartıldı mesane normal.oldu ama.prostat büyümesi ogunden bu yana var hocam erksiyon yok zaten belde o sorun olduğu günden yok Makedonyadaki Doktorum bana Terizasin 5 mg veriyor ama.dedigim gibi geceleri okadar sik kalkam yok ama sumdi kış aylarında gunduz daha sik çıkıyorum ikinci Ameliyatımi Burada Memleketimde yaptılar bel fitigindan ama.sonuc yine aynı idrar üroloji doktoru hala Terazoni kulanin diyor benim sorum hocam acaba geceleri ilaci almasam gündüzleri alsam olur mu hocam geçen sene. Bu zamanlar Turkiyeye gelmiştim tedavi için Bel fitigindan ameliyata olmaz dediler kroniklesmis durumun 4 farklı doktor aynısını söyledi geri dönüşünüz yok dedi platin taksak da durumunuz yine aynı olacak iyi yani iyi ki de kataterde sonrada kalmasiniz ve ikinci Ameliyatını daha başarılı geçmiş dediler 3 ci bir ameliay sizi tekerlekli sandalyeye kadar götürebilir dediler sizin durumda olanları Biz Turkiyede 24 ve 48 saat içinde acilen Ameliyata alırız ama.siz 3 ay geç kalırsınız evet geç kaldım ama bizim yaşadığımız Makedonya ülkesinden bir Mri çekimi için 3 ay randevu oda sadece Uskup ve Manstirde var ve bizde hemen ameliyata alma şansım yoktu onu. İçin Almayaya gitik ama boş geçen yıl Turkiyede OZON tedavisi dediler ve bende 10 seans tedavi gördüm iğne ile bele girildi ama.yine durumum aynı hocam baya uzun yazdım özür dilerim sizden hocam sadece Terzosin ilacını gunduz alma şansım var mı ve ya be gibi tedavi önerirsiniz hocam selamlar olsun Makedonyadan Türkiye Anavatanimaza selam ve dua ile
Merhaba. Anlattığınıza göre nörojen mesane olma durumunuz var gibi. Nörojen mesanede TAK adı verilen aralıklı olarak kendi kendinize mesaneyi boşaltmanız gerekir.
hocam merhaba. idrar yapamama sebebiyle üroloğa gittim. yapılan testlerde prostat büyüklügü 75 cc, mesane duvarı kalınlaşması, idrar yollarında yoğun iltihap çıktı. doktor bey tamprost, avodart, ciprasil ve piyelosepytl yazdı ve idrar yapamadığım için beş gün duracak şekliyle sonda taktı.bu arada günde 2-3 litre su içtim. beş gün sonra sonda çıkartıldı fakat idrar yapamadığım için tekrar sonda taktırdım. doktorum psa testi ve idrar kültürü istedi. psa testi 18,33 çıktı. kültür temiz dedi. ama sonda takılıyken ve antibiyotik kullanırken yapılan test sonuçlarına pek itibar edilmez dedi ve ciprasil yerine sefpodo ilacını yazdı.şu anda ilaçlarımı kullanıyorum bol su içiyorum ve 8 gündür sonda takılı. sonda çıkartılınca yine idrar yapamayıp tekrar sonda taktırmaktan korkuyorum. yorumunuz nedir, ne tavsiye edersiniz. teşekkür ederim.
Haydar bey geçmiş olsun. PSA değeriniz normalden yüksek, ancak bunun nedeni sonda takılması, idrar tıkanıklığı veya enfeksiyon da olabilir. Çünkü bütün bunlar kan PSA değerini yükseltir. Enfeksiyon giderildikten sonra yani 15 gün sonra tekrar PSA baktırın. Tamprost etkisini kullanılmaya başladıktan yaklaşık 15 gün sonra, avodart ise 3 ay sonra gösterir, yani 5 gün ilacın etkisini göstermesi için yeterli bir süre olmayabilir. Sondanız bu yüzden 15 gün kadar kalsın. Ama her şeye rağmen, böyle durumlarda sonda çıkarıldıktan sonra yeniden idrar tıkanması görülebilir. Bu durumda ameliyat gibi başka bir tedavi seçeneği düşünülmelidir.
Sayin doktorum bende küçük idrarla meni geliyor bunun sebebini ogrenecektim
Meni kesesi, prostatın hemen arkasında ve kalın bağırsağın son kısmı olan rektumun hemen önünde bulunur. Uzun süre boşalmama durumlarında yani düzenli aralıklarla boşalma olmazsa dışkılama ya da idrar yaparken ıkınmadan dolayı penisten meniye benzer bir sıvı gelebilir. Bunun çözümü düzenli bir şekilde boşalmaktır.
Hocam Merhaba! Prostat büyümesi teşhisi konuldu ilav verdi doktor iki gündür kullanıyofum bir etki yok ne zaman etkisini görebilirim
Geçmiş olsun. Prostat ilaçları iki gruptur. alfa bloker adı verilen gruptaki ilaçlar (flomaks, cardura, xatral, tamprost gibi) genelde etkilerini 15 günde gösterir. Diğer grup olan prostat küçültücü ilaçlar (avodart, proscar gibi) en az 3 ay sonra etkilerini gösterirler. Ama şu da var; ilaç illaki etkili olacak diye bir şey de yok. Bazen yeterli süre ve dozda kullanılmasına rağmen ilaç işe yaramayabilir. Sonuç olarak 2 gün çok erken etkisiz diyebilmek için.
Hocam Londra’dan sevgi ve saygılar. Ben uzun zamandır porostad hastasıyım bundan 3-4 sene evvel mahalle doktorum muayene etti ve bana her akşam 1 adet Contiflo XL 400mg Tamsulosin kullan dedi ilaç bende cinsel sorunlar yarattı cinsel temasta sertleşme olmuyor. Dr Tadalafil verdi 10 mg akşam yarım alıyorum sertleşme tamam ama belden aşağımda şiddetli ağrı oluyor sebebi ne olabilir , ilacı bırakayımmı, tavsiyeniz ne olur. Şimdiden çok teşekkür ederim Saygıyla.
Merhaba. Cevaptaki gecikme için kusura bakmayın. Tamsulosin prostat büyümesi tedavisinde kullanılan ilaçlardan biridir. ilacın sertleşme üzerine doğrudan bir olumsuz bir etkisi yoktur. Ancak prostat büyümesi ve sertleşme sorunu, genelde aynı yaş grubundaki erkeklerde görülür. Yani her iki hastalığın da nedenlerinden biri yaşlanmadır. Tadalafil, sertleşme sorunu olan erkeklerde kullanılan bir ilaçtır. Baş ağrısı, kas ağrısı, burun tıkanıklığı, cildin kızarması, bel, bacak veya kol ağrısı, mide fesadı, sırt ağrısı ve mide bulantısı gibi yan etkileri olabilir. Bel ağrısı yapabilecek başka durumlar da olabilir. Bunun için mutlaka bir doktora gidin, bel ağrınızın nedeni araştırılsın. PSA bakılmadıysa PSA testi yaptırın. Tadalafil’i her akşam değil de, ilişkiye girmezden 1 saat önce de alabilirsiniz.
Merhaba hocam prostatım var bütün testlerimi yaptırdım sonuç temiz çıktı.emarda ufak bezeler için .küçük oprasyon yapalım dedi.esas tahlile yollayan doktoruma sonucu gösterdim.sonuç iyi dedi şimdilik operasyon önermiyorum dedi.urorec 8mg verdi 1yıl sonra gel dedi.bazan idrara çok çıkıyorum.soguk havada daha çok oluyor..cinsl isteksizlik oldu öneriniz ne olabilir. Teşekkür ederim
Prostat ameliyatına karar vermede, prostatın büyüklüğünden ziyade hastanın şikayetleri, şikayetlerinin derecesi, bu şikayetlerin hastanın yaşam kalitesini ne derece bozduğu önemlidir. Prostat hacmi ölçümlerde büyük olabilir ama, idrar kanalını tıkamadıysa sıkıntı yaratmayabilir. Benzer şekilde prostat hacmi küçük olabilir, ama idrar kanalını tıkıyorsa, ciddi sıkıntılara yol açabilir. İdrar akım hızı ve idrar yaptıktan sonra idrar kesesinde arık idrar kalıp kalmadığı, kalıyorsa bunun miktarı ameliyat kararı vermede önemlidir. Doktorunuz bunlara göre karar vermiştir. Şikayetleriniz hafif-orta düzeyde olmalı ki, size ilaç önermiş. Urorec bir prostat ilacıdır. Prostat bezindeki düz kasları gevşeterek etki gösterir. Prostat ilaçları illaki etkili olacak diye bir şey de yoktur. 1 ay sonra kontrole gittiğinizde doktorunuz sizi tekrar değerlendirecektir zaten. Bu ilaç meni boşaltımını etkileyebilir. Meni dışa değil içe doğru akar. Cinsel isteksizlik yapmaz. Prostat ilaçlarının iktidarsızlık yapıp yapmadığı ile ilgili daha detaylı bilgiye https://www.prostathastaliklari.com/prostat-ilaclari-iktidarsizlik-yapar-mi/ linkinden ulaşabilirsiniz. Ancak prostat hastalığı olanlarda cinsel isteksizlik de olabilir. prostat şikayetleri özellikle kış aylarında ve soğuk havalarda artabilir. Geçmiş olsun.
Hocam kolay gelsin, 2015 yılından beri prostat hastasıyım, 32 cc’den şu an 59 cc’ye kadar yükseldiğini 30 gün önce çektirdiğim ultrasonla öğrendim Üroloji doktorları (bu kaçıncı doktor bende sayısını unuttum) kullandığım ilaçlar -Xatral XL 10 mg. Cardura, Ürorec ve tamprost’tan başka hiç bir ilaç vermediler, uzun zamandan beridir Tamprost kullanıyorum. Bu ilacı ilk dönemler yaklaşık 4-5 sene herhangi bir sorun olmadan kullandım, ama şu son bir yıldır bu ilaç ile ilgili yan etkiler kısmındaki şikayetlerden mustaribim nefes darlığından tutunda meninin dışa akmaması ciltteki kızarıklardan tutunda vs. vs. yaklaşık bir haftadır bu ilacı kullanmıyorum bu seferde idrarımı tam olarak boşaltamadığımdan sürekli tuvalet ihtiyacı hissediyorum şaşırıp kaldım 2 gün sonra Çerkezköy Devlet Hst.sinde görevli Üroloji Uzman Dr. Alper beye randevum var ne şekilde davranmamı yada hareket etmemi salık verirsiniz ?
Geçmiş olsun. Ultrason ya da diğer görüntüleme yöntemlerinde yazan prostat büyüklüğünün aslında çok da önemi yoktur. önemli olan büyüyen prostat dokusunun, içinden geçen üretra adı verilen idrar kanalı üzerine bası yapıp yapmadığıdır. 20 gram prostat bası yapar şiddetli sıkıntılara yol açarken, 50 gr prostat bası yapmaz ve br şikayet görülmez. ayrıca prostat zamanla büyüyebilir. 32 cc den 59 cc ye çıkmış da olabilir. kullanılan ilaçlar ilk zamanlar faydalı olabilir, ancak daha sonra prostatın büyümesiyle birlikte ilacın etkisi azalabilir. prostat ilaçlarının en önemli yan etkilerinden biri meninin dışa akışını engellemesidir. Size tavsiyem doktorunuza gidin ve bu durumları ona anlatın.
İyi günler selamlar. TamprostMR 04 mg Kapsül kullanıyorum Çarpıntı Yaparmı Akşam yatmadan önce ilacı alıyorum 10 dak. sonra kaipde hızlı çarpıntı başliyor. Gündüz Çarpıntı yok Ne yapmalıyım. Her akşam aynı şey Cevaplarsanız memnun olurum selamlar saygılar
Evet yapar. Tamsulosin bazı kişilerde kalp çarpıntısına, kalpte ritim bozukluklarına, kalbin hızlı atmasına ve nefes darlığına neden olabilir. Bu durumu doktorunuza bildirin. İlacınızı değiştirecektir.
Merhaba hocam ben hollandadayım 2 aydır urologie doktoruna gidiyorum . Yaşım 53 idrar tahlilinde kan görüldüğü için doktorum geniş çaplı araştırma yaptı böbreklere ve mesaneye echografie ile bakıldı .bilgisayar sistemli bir uzun çubukla önden içeri girdiler camera ile baktılar her şey normal biraz yaşıma göre prostat büyümesi var fakat şu an daha gençsin dediler amaliyatlık bir durum yokmuş. Her şey normal fakat kan neden görüldü nerden geldi bu benim kafamı karıştırıyor beni biraz bu konuda aydìnlatırsanız memnun olurum .şu an kullandığım tek bir illaç var tamsulosine 0,4mg şimdiden teşekkürler hocam.
İdrarda kan iki şekilde görülür. Birincisi gözle görülür bir kanamadır. İkincisi ise ancak mikroskop ile inceleme sırasında görülür. İdrarda kan ya ürolojik hastalıklardan (idrar yollarındaki taş, tümör, enfeksiyon) ya da böbrekten idrara kan kaçması sonucu olur. Eğer ürolojik hastalıklar yoksa nefroloji bölümüne gitmeniz gerekir.
Iyi gunler hocam. Yaşım 31. Yaklasin 2 ay once penisin ucunda sızlama kasıktan penise dogru bir baskı ve sık idrara çikma şikayetlerim başladı. Idrarımda ağır bir koku. Gitmedigim doktor yapmadigim bir islem kalmadi. Defalarca idrar kan tahlilleri mr ultrason ve röntgenler. Sonuc birsey cikmadi.. prostatıma baktirdim en son yasina gore normal dedi.Kimisi psikolojik dedi. Kimisi prostatit olmussun dedi. Geceleri tuvalete hic kalkmiyorum. Ancak gün icinde devamli tuvalete gidiyorum. Mesanem tam boşalmiyor. Ve kasıgımda ara ara baskı hissediyorum. Kremle ovunca geciyor.bir beze gibi birsey hissediyorum. Yakında yine gidecegim doktora. Hangi tenkit tahlil veya test istemeliyim.. nereye bakmalarıni istemeliyim. Yardimci olur musunuz hocam.
Üreter alt uç taşı açısından kontastsız BT çekildi mi?
İyi günler hocam prostatım büyük ama doktor ameliyat etmek istemiyor yaşım 58 diyae daha genç sayılırsın diyor bu arada glokom hastasıyımda urolec kullandım meni dışşaçıkmama kasık şişliği oldu bıraktım cadura 8 mg ve xtral 10 mg kullandım tansiyon düşüklüğü yaptı şimdide cadura 4 mg kullanıyorum onunda fazla bir etkisi yok ne yapmalıyım
İlaç tedavisinden fayda görmüyorsanız ve ilaçların yan etkisi varsa ameliyat olmanızı öneririm.
İyi günler hocam prostatım büyük ama doktor ameliyat etmek istemiyor yaşım 58 diyae daha genç sayılırsın diyor bu arada glokom hastasıyımda urolec kullandım meni dışşaçıkmama kasık şişliği oldu bıraktım cadura 8 mg ve xtral 10 mg kullandım tansiyon düşüklüğü yaptı şimdide cadura 4 mg kullanıyorum onunda fazla bir etkisi yok ne yapmalıyım
Ameliyat olabilirsiniz. Daha fazla ilaç kullanmanıza gerek yok.
Hocam ben 40 yaşındayım işeme testi yapıldı doktor senden prostat büyümesi var dedi gıramı 32 Bunun için ne yapmamız gerekiyor
Bu yaşlarda prostat büyümesi çok nadir görülür. İşeme testi tek başına yeteli olmayabilir. En az 2 ya da 3 kez yapılmalı.
merhaba hocam Cinsel aktiveden sonra bir gün organim ağri yapiyor o gün sık sık dişari çikiyorum bir gün den sonra tekrardan düzelir
Uzun süre ereksiyon halinde bu olabilir. İdrar yolu enfeksiyonları, prostatit veya prostat taşlarında da benzer durumlar görülebilir. Bir üroloji uzmanına muayene olmanızı tavsiye ederim.
Penis eyriğim var ne yapmam gerekir
Bir üroloji uzmanına gitmesiniz. Eğriliğin derecesi önemli.
Hocam kolay gelsin benim kronik prostatit var dedi doktor 7 kutuya yakın cipro kullandım en idrar çıkışında yavaşlama oldu bir aydır tamprost kullanıyorum üroflowmetri testi yapıldı 6.1 geldi şuan ve halen makatta ağrı yanma oluyor .ne yapabilirim psa total da 0.852 yani 1 in altında
Üroflowmetri testindeki 6.1 değeri çok düşük. Araştırılması gerekir. Üretra darlığı olabilir ya da mesane kasılması yetersiz olabilir.
Selam Yusuf Bey, mesane boyu yüksekliği teşhisi konuldu. Yaş 42 cardura 8 kullanıyorum. ilk zamanlarda ilac iyi idi şu an eskiye dönüş oldu diyebilirim. ilk zaman xatral kullandık işe yaramadı sonra tamprost işe yaramadı. En son cardura işe yaradı yüzde 60. Şu an oda etkisin yitirdi diyebilirim. Farklı ilaç konbinasyonları olabilir mi veya farklı bir ilaç mı kullanmam gerekir.
Merhabalar. Prostat tedavisinde kullanılan bu ilaçlar aslında hastalığı tedavi etmez. Sadece hastalığın belirtilerini azaltabilir. Eğer prostat büyümeye devam ederse bir süre sonra ilaçlar da etkisini kaybeder. Bu durumda başka bir tedavi seçeneği uygulanır.
Hocam merhaba. Bende sertleşme sorunu ve cinsel isteksizlik var 3 senedir. Fakat prostat sorunum olduğunu sanmıyorum. Çünkü gece tuvalete kalkamıyorum. Fakat bende bağsur var bağsur sertleşmeyi engellerim. Cinsel isteksizlik yaparmı.
Basur (hemoroid) doğrudan sertleşme sorunu yapmaz, ancak bazı durumlarda dolaylı yoldan sertleşme sorununa neden olabilir. Basurun neden olduğu şiddetli ağrı ve rahatsızlık, cinsel ilişki sırasında dikkat dağıtabilir ve sertleşmeyi zorlaştırabilir. Yine basurun yarattığı utanç, stres ve kaygı gibi psikolojik faktörler de sertleşme sorununa yol açabilir.